'İmamlar Kariyer Sınavından muaf tutulmasın!'

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Eylül 2005 15:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İmamlar Kariyer Sınavı'ndan muaf tutulacak!

Anadolu Eğitim-Sen Genel Başkanı Cansel Güven, Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından yapılan 'Kariyer Basamaklarında Yükselme Sınavı'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Güven, AKP İktidarı döneminde Milli Eğitim Bakanlığı içinde yaşanan 'muhafazakar kadrolaşma' iddialarını haklı çıkaracak şok bir gelişme yaşandığını iddia etti.

Güven, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile, Atatürk Üniversitesi İslamî İlimler Fakültesinde görülen 5 yıllık yüksek öğrenimlerin tezli yüksek lisans öğrenimine eşdeğer sayılacağı ve söz konusu fakültelerden mezun olanların 2005-KBYS (Kariyer Basamaklarında Yükselme Sınavı) den muaf olarak değerlendirileceklerine ilişkin açıklamalar yaptı.

Güven, "Kariyer Basamaklarında Yükselme Sınavı Yönetmeliği ile çelişen bu "düzenleme" Anayasamızın eşitlik ilkesine aykırı, kabul edilmesi mümkün olmayan bir durumdur.Bu durumda sırf ARAPÇA hazırlık okudular diye A.Ü. ilahiyat Fakültesi ile Atatürk Ü. İslamî İlimler mezunları bilgi ve becerileri "uzman" düzeyde kabul edilecek öyle mi? ODTÜ Mezunu öğretmen arkadaşlar 5 yıl okumadı mı? Arapça yerine İngilizce öğrenmek arasındaki fark, fırsat eşitliği önünde engel mi?" şeklinde konuştu.

Sınav, genel-geçer, güvenilir ve tarafsız mı?

Madde 9'u yorumlayan Güven, "Alanında veya eğitim bilimleri alanında tezli yüksek lisans veya doktora öğrenimini tamamlayanlar, öğretmenlik kariyer basmaklarında yükselme sınavından muaftır.İşte tam bu maddeye müdahale edilerek söz konusu iki güzide eğitim kurumu mezunları yararına bir durum yaratılıyor. Tezli yüksek lisans ya da doktora şartı olmaksızın sınavdan affediliyorlar. Yarışa "uzman" olarak çıkanlar, hazır yönetmelik delinmişken "en baş öğretmen" ilan edilseler, Milli Eğitim toptan hidayete erecek..Aynı yönetmelik; sınav yapılmadan 5 ay önce duyurur da demişti. Oysa ilan edileli bir ay bile olmadı ve 27 Kasım da uygulanacak. Yazıyorsun, uymuyorsun, başvuru şartlarını basıp dağıtıyor, sonra değiştiriyorsun.Zaten söz konusu bölümlerden mezun, iyi derece Arapça bilen bu seçkin arkadaşlar ek ders ücretlerini %25 fazla alarak ODTÜ ve Hacettepe gibi Üniversitelerde hazırlık okumuş öğretmen arkadaşlardan ayrı tutulmaktadırlar. Bu "imam kayırmak" değil de nedir?" ifadelerini ekledi.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber